• Folklore en traditie

 

Deze folkloristische mars waarvan de oorsprong teruggaat op het Napoleontische tijdperk vindt plaats in Châtelet. Erkend door Unesco.

De folkloristische mars van Sint-Rochus is zeer oud. De oorsprong ervan moet gezocht worden in een zeventiende-eeuwse pelgrimtocht. De pelgrims droegen toen het beeld van de Onze-Lieve-Vrouw van Rome naar het klooster van Soleilmont.

De mars werd nieuw leven ingeblazen in 1961, en vandaag de dag nemen zo'n 800 wandelaars in kostuums van het 1ste Keizerrijk in 9 verschillende verenigingen hieraan deel. Een ervan bestaat uitsluitend uit kinderen van 3 tot 16 jaar.

Oorsprong van de Napoleontische Marsen

De marsen, toen nog gekenmerkt door het Napoleontische tijdperk, zijn in de loop van de 20e eeuw geëvolueerd tot de marsen van nu. Elke mars in de Entre-Sambre-et-Meuse heeft zijn eigen tradities, gebruiken en regels.

Mis deze mars niet die erkend is als immaterieel erfgoed van de Unesco.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand mei 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden