• Folklore en traditie

 

Deze folkloristische mars waarvan de oorsprong teruggaat op het Napoleontische tijdperk vindt plaats in Châtelet. Erkend door Unesco.

De folkloristische mars van Sint-Rochus is zeer oud. De oorsprong ervan moet gezocht worden in een zeventiende-eeuwse pelgrimtocht. De pelgrims droegen toen het beeld van de Onze-Lieve-Vrouw van Rome naar het klooster van Soleilmont.

De mars werd nieuw leven ingeblazen in 1961, en vandaag de dag nemen zo'n 800 wandelaars in kostuums van het 1ste Keizerrijk in 9 verschillende verenigingen hieraan deel. Een ervan bestaat uitsluitend uit kinderen van 3 tot 16 jaar.

Oorsprong van de Napoleontische Marsen

De marsen, toen nog gekenmerkt door het Napoleontische tijdperk, zijn in de loop van de 20e eeuw geëvolueerd tot de marsen van nu. Elke mars in de Entre-Sambre-et-Meuse heeft zijn eigen tradities, gebruiken en regels.

Mis deze mars niet die erkend is als immaterieel erfgoed van de Unesco.

 

6200Châtelet
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand mei 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden