• Folklore en traditie

Deze beroemde tocht in Jumet is een religieuze processie die erkend is als Unesco-werelderfgoed.

Verloop van de mars

Elk jaar vertrekken 2000 wandelaars en pelgrims, evenals 150 ruiters, vergezeld van 50 muziekkorpsen en slagwerkers, vanuit de kapel van Heigne in Jumet voor een 22 km lange tocht door de naburige gemeenten. Hoogtepunt van de mars: de tère al Danse.

De legende van de Heilige Maria Magdalena

In 1380 werd de regio geteisterd door een pestepidemie die niemand spaarde, zelfs de kasteelvrouw van Heigne niet.

De bewoners van het gehucht organiseerden een processie om de hemel om haar genezing te vragen. Terwijl ze een veld overstaken, kondigde een ruiter de genezing van de kasteelvrouw aan en de wonderbaarlijke verdwijning van de ziekte.

Bij de aankondiging van dit goede nieuws begonnen de pelgrims te dansen, vervuld van vreugde! Sindsdien heet de weide "Tère al Danse".

Oorsprong van de marsen

De volksmarsen zijn in de loop van de 20e eeuw sterk geëvolueerd. Ze hebben een religieuze oorsprong en gaan terug op de middeleeuwen. Ze werden sterk beïnvloed door de Napoleontische tijd.

 

COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand juli 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden