• Folklore en traditie

Afspraak op 15 augustus in Cerfontaine voor de Folkloristische mars Saint-Lambert. Napoleontische uniformen en muzikale parade. 

De geschiedenis van de Napoleontische mars van Cerfontaine

Cerfontaine is een van de veertig dorpen in de Entre-Sambre et Meuse, die in 1793 bij Frankrijk werden gevoegd en dat bleven tot 1815.

De Mars Saint-Lambert van Cerfontaine werd opgericht om de herinnering aan dienstplichtigen van de stad te eren die in heel Europa vochten in de gelederen van de grote leger van Napoleon.

Onder de overlevenden, werden velen bekroond met het Kruis van St. Helena, zichtbaar in het Museum van Regionale Leven van Cerfontaine

5630Cerfontaine
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Op zondag 15 augustus 2021

Altijd op 15 augustus

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden