• Folklore en traditie

Afspraak op 15 augustus in Cerfontaine voor de Folkloristische mars Saint-Lambert. Napoleontische uniformen en muzikale parade. 

De geschiedenis van de Napoleontische mars van Cerfontaine

Cerfontaine is een van de veertig dorpen in de Entre-Sambre et Meuse, die in 1793 bij Frankrijk werden gevoegd en dat bleven tot 1815.

De Mars Saint-Lambert van Cerfontaine werd opgericht om de herinnering aan dienstplichtigen van de stad te eren die in heel Europa vochten in de gelederen van de grote leger van Napoleon.

Onder de overlevenden, werden velen bekroond met het Kruis van St. Helena, zichtbaar in het Museum van Regionale Leven van Cerfontaine

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden