• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Geïnstalleerd in een authentiek 17e-eeuws gebouw, beschrijft het Folkloremuseum van Doornik vertelt over alle leeftijden van het dagelijks leven

Wat kan je zien in het museum?

Je ziet gevarieerde collecties over meerdere onderwerpen: oude ambachten, drukwerk, porselein, religie, carnaval, poppen, reuzen, geneeskunde, onderwijs, mode, verenigingen, muziek, maar ook modellen van het oude Doornik (vooral de reliëfkaart van Lodewijk XIV).

Het museum handelt ook over armoede en nodigt de bezoeker uit om zijn gevoeligheid en reflectie te ontwikkelen.

Dit museum vertelt de geschiedenis van 1800 tot nu en zal je helpen de samenleving beter te begrijpen, tijdens een familiebezoek!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden