• Museum of interpretatiecentrum

Geïnstalleerd in een authentiek 17e-eeuws gebouw, beschrijft het Folkloremuseum van Doornik vertelt over alle leeftijden van het dagelijks leven

Wat kan je zien in het museum?

Je ziet gevarieerde collecties over meerdere onderwerpen: oude ambachten, drukwerk, porselein, religie, carnaval, poppen, reuzen, geneeskunde, onderwijs, mode, verenigingen, muziek, maar ook modellen van het oude Doornik (vooral de reliëfkaart van Lodewijk XIV).

Het museum handelt ook over armoede en nodigt de bezoeker uit om zijn gevoeligheid en reflectie te ontwikkelen.

Dit museum vertelt de geschiedenis van 1800 tot nu en zal je helpen de samenleving beter te begrijpen, tijdens een familiebezoek!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden