• Attracties

Het hedendaagse kunstenparcours van Thuin in samenwerking met het BPS22, reflecteert over de stad en haar erfgoed. De kunstenaars treden in dialoog met de omgeving en beschouwen de plaats als een materiaal.

Een uniek concept in Wallonië

Dit hedendaagse kunstenparcours in open lucht is gratis en steeds toegankelijk. Het biedt kunstwerken verspreid over de historische stad, de hangende tuinen en een bos aan de rand van de stad.

De bijzonder gevarieerde werken zijn veelal monumentaal en duurzaam. Ze gaan over publiek en privé, sporen en verdwijningen, populaire tradities...

Tot slot schudden de kunstenaars de geesten dooreen met hun emotionele dimensie die gaat over herinneringen, spelen en kindertijd.

De kunstenaars

Je vindt er Belgische kunstenaars zoals Olivier Cornil, John Cornu, Jérôme Considérant, Sara Conti, Michael Dans, Daniel Fauville, Djos Janssens, Christine Mawet, Sophie Langohr, Christophe Terlinden, Stephan Vee en nog vele anderen.

Op het parcours kun je ook het Belfort, de Hangende tuinen of de Tramlijn van Lobbes bezoeken.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria

Visites

Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden