• Attracties

Het hedendaagse kunstenparcours van Thuin in samenwerking met het BPS22, reflecteert over de stad en haar erfgoed. De kunstenaars treden in dialoog met de omgeving en beschouwen de plaats als een materiaal.

Een uniek concept in Wallonië

Dit hedendaagse kunstenparcours in open lucht is gratis en steeds toegankelijk. Het biedt kunstwerken verspreid over de historische stad, de hangende tuinen en een bos aan de rand van de stad.

De bijzonder gevarieerde werken zijn veelal monumentaal en duurzaam. Ze gaan over publiek en privé, sporen en verdwijningen, populaire tradities...

Tot slot schudden de kunstenaars de geesten dooreen met hun emotionele dimensie die gaat over herinneringen, spelen en kindertijd.

De kunstenaars

Je vindt er Belgische kunstenaars zoals Olivier Cornil, John Cornu, Jérôme Considérant, Sara Conti, Michael Dans, Daniel Fauville, Djos Janssens, Christine Mawet, Sophie Langohr, Christophe Terlinden, Stephan Vee en nog vele anderen.

Op het parcours kun je ook het Belfort, de Hangende tuinen of de Tramlijn van Lobbes bezoeken.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria

Visites

Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden