pdf

Fijnproeverstocht in Picardisch Wallonië, herdenkingsroutes

  • Toeristische route - met de auto

Deze gastronomische tocht van 47 km koppelt het bezoeken van bioproducenten aan herdenkingstoerisme en begint in Herzeeuw, een deelgemeente van Moeskroen.

Picardisch Wallonië heeft een eigenaardige geografie: het wordt door Vlaanderen verdeeld tussen Moeskroen en Komen-Waasten, een Waalse enclave op Vlaamse bodem. Deze streek komt voort uit een rijk verleden, en bevindt zich op het kruispunt van drie culturen: de Franse, de Waalse en de Vlaamse.

De streek is diep getekend door de oorlog van 14-18. Meerdere monumenten en historische sites tonen de littekens die de oorlog in deze regio nagelaten heeft.

De tocht laat je kennismaken met landbouwers die aan biologische teelt doen, of het nu om melkproducten of groenten gaat. Er staan ook bezoekjes aan twee wijn- en bierproducenten op het menu.

Producenten die je kan bezoeken

Ferme de la Roussellerie in Herzeeuw

Hoeve Dubrulle in Leers-Nord

Hoeve Druart-Sol in Steenput

Brasserie De Ranke in Dottignies

Wijngaard La Ferme Bleue

 

Praktische informatie

Lengte

Minimumafstand47 Km

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.