• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

Deze route neemt je mee naar het Doornikse platteland tot aan de oevers van de Grand Large de Péronnes, een prachtig kunstmatig meer van 45 hectare. Maak van de gelegenheid gebruik om te picknicken of een glaasje te drinken op een terras aan het water!

Met haar 2000 jaar lange geschiedenis nodigt Doornik je uit om haar uitzonderlijk erfgoed te ontdekken. Het belfort en de kathedraal, opgenomen in het werelderfgoed van Unesco, zijn de trots van de stad. Ontdek deze prachtige stad en geniet van het komen en gaan van de bootjes op de Schelde die getuigen van de onhoudbare stroom van de rivier.

Vertrek en aankomst: Esplanade de l'Europe (Doornik)
Afstand: 45 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: knooppunten
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Waar kun je overnachten?

Bezienswaardigheden in de omgeving

Ontdek andere activiteiten in de streek van Doornik, onder andere de route van l'Avenir "Laatste stop in Doornik"

20 niet te missen fietstochten

<
In Wallonië komt elke fietsliefhebber aan zijn trekken. Of je nu denkt aan een gezinstocht van enkele kilometers of er een paar dagen met de fiets op uit wil trekken, er is voor elk wat wils.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden