• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

EuroVelo 3 is een Europese fietsroute van Noorwegen naar Santiago de Compostella. Het Waalse stuk loopt van Herve tot Thuin en volgt voornamelijk de RAVeL. Doorkruis Wallonië zoals een pelgrim!

Deze fietsroute is de perfecte gelegenheid om het historische, rivier- en postindustriële erfgoed van de Maas- en de Sambervallei te bewonderen.

Op Lijn 38 van de RAVeL langs de kleine bossen van de Pays de Herve zijn er verschillende uitzichtspunten waar je het landschap kan bewonderen. Nadat je Luik verlaten hebt, volg je de RAVeL van de Maas en daarna die van de Samber.

Bewonder ook de Waalse culturele diversiteit van onder andere de steden Namen en Charleroi.

Voor je aankomt in Frankrijk, neemt een rustgevende sfeer van de landelijke omgeving van de Haute Sambre je mee naar onverwacht water- en pluimveefauna.

Vertrek: Toeristische Dienst van het Land van Herve - Place de la Gare 1 - Herve
Aankomst: Thuin
Afstand: 160 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: RAVeL
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Ontdekken op het parcours

Waar kun je overnachten op de fietsroute van de Pelgrims?

Klaar voor mooie ontdekkingen op de fietsroute van de Pelgrims?

Meer informatie in de Toeristische Dienst van het Land van Herve

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden