• Attracties
  • Park/tuin

Het Festival des Cinq Saisons in Chaudfontaine nodigt het hele jaar door kunstenaars, landschapsontwerpers en botanici uit om van het Parc Hauster een plaats van kunst en experiment te maken.

Een harmonieus huwelijk tussen cultuur en natuur

Het Festival des Cinq Saisons wil je op een originele manier kennis laten maken met plantenkunstwerken op een opmerkelijke plek. Het is de bedoeling de natuurlijke omgeving te verbeteren. Het is het enige park in zijn soort in België.

Een park in voortdurende transformatie

Elk jaar creëert een nieuwe selectie van Belgische en internationale beeldende kunstenaars een werk of een installatie in situ.

Ook animaties en wedstrijden staan op het programma, steeds op basis van een origineel project dat gericht is op de opwaardering van de omliggende natuur en het landschap.

Op die manier wil het festival nieuwe werken onder de aandacht brengen en zo de bewustwording van het behoud van de biodiversiteit bevorderen.

Waarom een festival van de vijf seizoenen?

Omdat het vijfde seizoen het seizoen is van verbeelding en inspiratie. Het artistieke programma van het festival - waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen uit de natuur of inspiratie wordt geput uit de locatie - heeft tot doel de verscheidenheid aan mogelijke exploraties te belichten en het publiek kennis te laten maken met hedendaagse kunst.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden