• Attracties
  • Park/tuin

Het Festival des Cinq Saisons in Chaudfontaine nodigt het hele jaar door kunstenaars, landschapsontwerpers en botanici uit om van het Parc Hauster een plaats van kunst en experiment te maken.

Een harmonieus huwelijk tussen cultuur en natuur

Het Festival des Cinq Saisons wil je op een originele manier kennis laten maken met plantenkunstwerken op een opmerkelijke plek. Het is de bedoeling de natuurlijke omgeving te verbeteren. Het is het enige park in zijn soort in België.

Een park in voortdurende transformatie

Elk jaar creëert een nieuwe selectie van Belgische en internationale beeldende kunstenaars een werk of een installatie in situ.

Ook animaties en wedstrijden staan op het programma, steeds op basis van een origineel project dat gericht is op de opwaardering van de omliggende natuur en het landschap.

Op die manier wil het festival nieuwe werken onder de aandacht brengen en zo de bewustwording van het behoud van de biodiversiteit bevorderen.

Waarom een festival van de vijf seizoenen?

Omdat het vijfde seizoen het seizoen is van verbeelding en inspiratie. Het artistieke programma van het festival - waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen uit de natuur of inspiratie wordt geput uit de locatie - heeft tot doel de verscheidenheid aan mogelijke exploraties te belichten en het publiek kennis te laten maken met hedendaagse kunst.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden