• Museum of interpretatiecentrum

In het hart van het oude Namen toont het provinciaal Félicien Ropsmuseum je alle aspecten van het werk van de 19d-eeuwse Belgische kunstenaar Félicien Rops.

Bezoek en activiteiten

Het museum toont je de permanente collectie met een parcours en scèneopbouw die je een dynamische en volledige ontdekking biedt van het creatieve werk van Félicien Rops.  Alle belangrijke thema's, aangesneden door Rops, komen er aan bod (de vrouw, de liefde, de begeerte en de dood), vanaf het begin van zijn carrière als tekenaar van spotprenten in Brussel tot aan zijn tijd in Parijs.

Het museum biedt diverse diensten zoals begeleide bezoeken, tijdelijke tentoonstellingen en stages, audiogidsen, publicaties over de kunstenaar en zijn tijdperk, documentatiecentrum en filmclub met kunstfilms.

Bezoekers met specifieke behoeften

Hier vind je faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina Access-i, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Er werden een aantal initiatieven genomen op vlak van toegankelijkheid aangepast aan bepaalde behoeften:

  • audiogidsen mogelijk
  • tablet aan de ingang met gebarentaal 

 

Open op 30/10/2020
Rue Fumal 12,5000Namur
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:00

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Externe catering - Bibliotheek of documentatiecentrum - Educatieve dienst

Voorzieningen

Airco - Winkel/boetiek

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden