• Folklore en traditie

Kom naar dit grote volksfeest en vier de tradities van Comines-Warneton.

Een volkstraditie

De kleine gemeente Komen is de "Capitale mondiale du ruban utilitaire" (Wereldhoofdstad van het Gebruikslint), en viert met dit volksfeest de traditie van de lintweverij. Al meer dan twee eeuwen zorgt deze ambacht voor de welvaart en reputatie van het dorp.

Een nieuwe editie

Na de prachtige stoeten van de 25e en de 30e editie is de liefde voor de stoet weer helemaal terug.

  • Tijdens de even jaren wordt er een feestelijke stoet met muziek, dans en confetti georganiseerd in een carnavalssfeer.
  • Tijdens de oneven jaren is er een folkloristische stoet. De folklore van enkele comités, steden en andere zal gevierd worden met traditionele kostuums uit die tijd en reuzen.

 

Comines-Warneton
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand juli 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden