• Folklore en traditie

Kom naar dit grote volksfeest en vier de tradities van Comines-Warneton.

Een volkstraditie

De kleine gemeente Komen is de "Capitale mondiale du ruban utilitaire" (Wereldhoofdstad van het Gebruikslint), en viert met dit volksfeest de traditie van de lintweverij. Al meer dan twee eeuwen zorgt deze ambacht voor de welvaart en reputatie van het dorp.

Een nieuwe editie

Na de prachtige stoeten van de 25e en de 30e editie is de liefde voor de stoet weer helemaal terug.

  • Tijdens de even jaren wordt er een feestelijke stoet met muziek, dans en confetti georganiseerd in een carnavalssfeer.
  • Tijdens de oneven jaren is er een folkloristische stoet. De folklore van enkele comités, steden en andere zal gevierd worden met traditionele kostuums uit die tijd en reuzen.

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juli 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden