• Folklore en traditie

Kom naar het feest van de Hurlus in Moeskroen met muziek, folkloristische groepen, ambachtslui, enz.

Programma van het feest

Vrijdagavond: stoet.

Vanaf zaterdagmorgen trekt de bevolking naar het centrum van de stad voor een ontmoeting met folkloristische groepen, majorettes, marktkramers, muzikanten en artiesten.

Al snel verandert la Grand'Place in een uitgestrekt veld voor de honderden jeu de boules-spelers, waardoor het feest een provençaals accentje krijgt. Het feest gaat op het ritme van trommels en trompetten vrolijk door tot zondagmiddag. Die dag heeft het belangrijkste onderdeel plaats op la Grand'Place, waar vanaf een lange ladder Hurlus naar de duizenden uitgestrekte handen worden gegooid (zij symboliseren de Lutheranen, die de stad in de 16de eeuw teisterden).

Nieuw : historische stoet op zaterdag om 16u.

Zondag: het gooien van Hurlus op la Grand-Place om 17u30, vanaf het balkon van het stadhuis.
 

Grand-Place,7700Mouscron
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand oktober 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden