pdf

Falaën, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië

  • De mooiste dorpen van Wallonië

In het hart van een heuvelachtig landschap onthult Falaën zijn architecturaal erfgoed van stenen. Mis het bezoek aan de ruïnes van het  Kasteel van Montaigle, een uitzonderlijk erfgoed van Wallonië niet of de rit door de prachtige vallei van de Molignée, een eindje verderop.

Een landelijk erfgoed

In de Naamse Condroz ligt het dorp Falaën, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië. De kalkstenen huizen zijn gebouwd rond de centrale kerk. Onder de oude gebouwen bevinden zich de meisjesschool, de smederij en de brouwerij, die een register bijhouden van hun gebruik in het verleden. Op enkele meters afstand bevindt zich een imposante geklasseerde Kasteelboerderij. Ze werd gebouwd in de 17e eeuw en heeft haar defensieve aspect met haar hoektorens (waarvan er één in puin ligt) behouden. De ophaalbrug die ooit over de gracht lag, is vervangen door een brug met drie bogen.

Het Kasteel van Montaigle

Ontdek op ongeveer 3 km van het centrum de indrukwekkende ruïnes van het Kasteel van Montaigle, een uitzonderlijk erfgoed in Wallonië. Deze voormalige 14e-eeuwse graafschapswoning, gebouwd op een rotsachtige uitloper, ontbreekt niet aan romantiek. Een bezoek aan het museum vertelt je meer over de geschiedenis van deze middeleeuwse site.

In de omgeving

Op een steenworp afstand van Falaën vind je deze prachtige ontdekkingen:

  • De Abdij van Maredsous : bezoek deze prachtige groene omgeving of proef gewoon de gastronomische producten.
  • Een wandeling in een spoorwegfiets: rijd langs de oude spoorlijn van Falaën naar Warnant via de prachtige streek van Maredsous, en ontdek de prachtige vallei van de Molignée op een ongewone manier.

Ben je van plan om Falaën te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.