• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

EuroVelo 3 is een Europese fietsroute van Noorwegen naar Santiago de Compostella. Het Waalse stuk loopt van Herve tot Thuin en volgt voornamelijk de RAVeL. Doorkruis Wallonië zoals een pelgrim!

Deze fietsroute is de perfecte gelegenheid om het historische, rivier- en postindustriële erfgoed van de Maas- en de Sambervallei te bewonderen.

Op Lijn 38 van de RAVeL langs de kleine bossen van de Pays de Herve zijn er verschillende uitzichtspunten waar je het landschap kan bewonderen. Nadat je Luik verlaten hebt, volg je de RAVeL van de Maas en daarna die van de Samber.

Bewonder ook de Waalse culturele diversiteit van onder andere de steden Namen en Charleroi.

Voor je aankomt in Frankrijk, neemt een rustgevende sfeer van de landelijke omgeving van de Haute Sambre je mee naar onverwacht water- en pluimveefauna.

Vertrek: Toeristische Dienst van het Land van Herve - Place de la Gare 1 - Herve
Aankomst: Thuin
Afstand: 160 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: RAVeL
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Ontdekken op het parcours

Waar kun je overnachten op de fietsroute van de Pelgrims?

Klaar voor mooie ontdekkingen op de fietsroute van de Pelgrims?

Meer informatie in de Toeristische Dienst van het Land van Herve

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden