• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Vrijetijdscentrum/-park

Het themapark Euro Space Center waar je ruimtedromen realiteit worden en een leuk en educatief avontuur voor het hele gezin. Het enige centrum in Europa waar je in de huid van een astronaut kan kruipen.

Nieuwe attractie: de "Space Flight Unit"

In deze virtual reality simulator, tussen exoskelet en luchtvaartuig, vertrek je op ontdekkingsreis van de verschillende planeten van het zonnestelsel. De eerste halte: de planeet Mars... Doel: het basiskamp van Olympus Mons, het hoogste reliëf van ons planetenstelsel.

Voor het hele gezin

Trek je ruimtepak aan en neem met ons een duik in het dagelijkse leven van astronauten. Ontdek de ruimtevaarttechnologieën die in het dagelijkse leven worden gebruikt en herbeleef de grote momenten van de verovering van de ruimte:

  • bezoek
  • 5D-film
  • Space Heroes

De echte avonturiers kunnen ook genieten van een sessie in het planetarium of van een maan- of marswandeling aan de hand van een virtual reality mask.

Voor groepen

Astronautenopleiding, technologische innovaties, astronomie... Onder begeleiding van een ervaren gids verken je onze verschillende themazalen en stap je aan boord van het International Space Station en de Amerikaanse space shuttle.

Exclusief voor 3 of 4 personen: demonstratie bij de trainingsmachines van de astronauten.

Bezoekers met specifieke behoeften

Er zijn aangepaste alternatieven voor mensen met specifieke behoeften 

  • Rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit: Er zijn 2 parkeerplaatsen voor personen met beperkte mobiliteit voorzien, het personeel zal steeds een handje helpen, De toegangsweg is goed begaanbaar. De gangen, de zalen en het restaurant zijn aangepast aan mensen met beperkte mobiliteit. 
  • Blinden en slechtzienden: Er zijn audiogidsen beschikbaar in verschillende talen en het bezoek is aangepast. 
  • Doven en slechthorenden: De rondleiding wordt aangepast aan het publiek. 

Aangezien deze structuur niet Access-i gecertifieerd is, kan je hen beter rechtstreeks contacteren om de werkelijke toegankelijkheid te kennen.

Weet dat Wallonië naast deze alternatieven nog veel andere mogelijkheden biedt voor bezoekers met specifieke behoeften, meer informatie hierover vind je op erkende locaties en activiteiteen met een officieel Access-i certificaat.

Contact

Gesloten op 25/01/2021
Rue devant les Hêtres 1,6890Transinne
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting

EURO SPACE CENTER: DAG VAN DE RUIMTEVAARDER

-10%
op de inviduele toegangsprijs
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 30-12-2021

Normale prijs: vanaf € 29 voor volwassenen en vanaf € 25 voor kinderen.
Aanbod geldig tot en met 30/12/2021, enkel voor de aankoop van een online ticket op ticket.eurospacecenter.be met vermelding van de code ESCAPADES2021 in het veld "promocode".
Niet cumuleerbar met andere aanbiedingen.
Online aankoop van tickets verplicht.
Beperkt aantal toegangstickets per dag beschikbaar.

Gesproken talen

Duits - Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking - Speeltuin - Restaurant - Wifi

Visites

Groep - DE - EN - CN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden