• Attracties
  • Producent

Voor een leerzaam en gastronomisch bezoek moet je bij de slakkenkwekerij Escargotière Saint-Véron in Braine-le-Château zijn.

Een gastronomisch bezoek

Ontdek de wijngaardslak, een klein dier met een unieke smaak en unieke eigenschappen! In de uithoek van Waals-Brabant worden 150.000 gehoornde dieren gekweekt.

De wijngaardslak is de meest nabije variëteit van de Bourgogne op het gebied van de gastronomie. Een deel van de productie van de slakkenkwekerij in Saint-Véron kan worden geproefd in enkele sterrenrestaurants in de regio.

Je kunt wijngaardslakken kopen bij het verkooppunt waar je ook Caracole-bier kunt kopen.

Elke zondag op twee kan je er gastronomisch eten.

Wist je dat?

  • Het slakkenvlees is zeer rijk aan sporenelementen.
  • Vroeger vertrokken boten met slakken aan boord. Het slakkenvlees bevat geen vet en daarom kunnen ze voor onbepaalde tijd bewaard worden.
  • De slak krijgt interesse in de geneeskunde (oncologie, wondgenezing, ...) en in de cosmetica (slijm wordt gebruikt voor gezichtsverzorging).
  • De kever is een roofdier voor de slak.

Onze favorieten

De slak natuurlijk. Dit dier laat het niet meteen merken, maar het verrast je in vele opzichten!

Een bezoek om te proeven en te leren!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden