• Attracties
  • Producent

Voor een leerzaam en gastronomisch bezoek moet je bij de slakkenkwekerij Escargotière Saint-Véron in Braine-le-Château zijn.

Een gastronomisch bezoek

Ontdek de wijngaardslak, een klein dier met een unieke smaak en unieke eigenschappen! In de uithoek van Waals-Brabant worden 150.000 gehoornde dieren gekweekt.

De wijngaardslak is de meest nabije variëteit van de Bourgogne op het gebied van de gastronomie. Een deel van de productie van de slakkenkwekerij in Saint-Véron kan worden geproefd in enkele sterrenrestaurants in de regio.

Je kunt wijngaardslakken kopen bij het verkooppunt waar je ook Caracole-bier kunt kopen.

Elke zondag op twee kan je er gastronomisch eten.

Wist je dat?

  • Het slakkenvlees is zeer rijk aan sporenelementen.
  • Vroeger vertrokken boten met slakken aan boord. Het slakkenvlees bevat geen vet en daarom kunnen ze voor onbepaalde tijd bewaard worden.
  • De slak krijgt interesse in de geneeskunde (oncologie, wondgenezing, ...) en in de cosmetica (slijm wordt gebruikt voor gezichtsverzorging).
  • De kever is een roofdier voor de slak.

Onze favorieten

De slak natuurlijk. Dit dier laat het niet meteen merken, maar het verrast je in vele opzichten!

Een bezoek om te proeven en te leren!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden