pdf

Erfgoedmuseum van Hastière, aan de oever van de Maas

Ontdek in dit huis vol lokale herinneringen het diverse erfgoed van onze dorpen en de beroepen die te maken hebben met de Maas. Heel wat instrumenten en objecten illustreren de economische en rivieractiviteiten uit het verleden. Een sprong in het verleden voor jong en oud!

De collecties zijn voorgsteld in 3 thema's:

  • het rivierleven: dompel jezelf onder in de sfeer van de 19e- en 20e-eeuwse sluiswachters en ontdek hun werktechnieken dankzij de instrumenten die ze op de oude manuele dammen gebruikten.
  • het landelijke leven: meer dan 40 beroepen vertegenwoordigd door heel wat oude werktuigen van onze voorouders en grootouders, echte ambachtslui van woud, steen en ijzer.
  • het industriële leven: retrospectieve van de belangrijkste lokale fabrieken van weleer. Herontdek de beroemde "Crayons Gilbert" uit Hastière, de rustieke reliëfkasseien van "Céramanova" in Waulsaurt.

Een bezoek voor iedereen

Een bezoek aan dit museum is verrijkend voor iedereen, zowel voor de ouderen die de herinneringen aan hun jeugd herontdekken, als voor de jongeren die het vernuft en het harde werk van hun voorouders ontdekken. Kom en breng een aangenaam en informatief moment door in dit "huis" terwijl je de ambachten en tradities verkent.

Rondleidingen

Via een georganiseerde rondleiding met demonstraties van gereedschap en antieke voorwerpen ontdek je meer over de collecties van het museum. Een pedagogisch notitieboekje voor schoolbezoeken is beschikbaar om het bezoek aan het museum voor te bereiden. Het notitieboekje bevat spelletjes, tekeningen en verklarende teksten aangepast aan leerlingen van de basisschool.

Ontdekkingscircuits in Hastière

Ontdek het circuit "Een dag vol ontdekkingen in Hastière". Dit is een rondleiding in het Huis van het Erfgoed gecombineerd met een rondleiding in de abdijkerk, de sluis en de dam. Met of zonder maaltijd (keuze uit verschillende menu's en proeverijen van lokale producten).

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Parking tweewielers
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.