• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Het is de enige plaats in België waar je in een roeibootje over het water wordt gezet. Vroeger werd het overzetbootje dagelijks gebruikt om de arbeiders van de mijngroeve van Lustin te vervoeren. Het huisje van de veerman kan je nog altijd bezoeken, je vindt er nu de Galerie de la Maison Blanche.

De Maas oversteken in een roeibootje

In de zomer kan je rechtover het indrukwekkende massief van de rotsen van Frênes de Maas oversteken naar de oever van Lustin in de roeiboot "Belle de Frênes". De veerman kan je ook meenemen voor een tochtje en met jou de stroom afvaren om het uitzicht op het massief van de rotsen van Frênes te bewonderen. 

Waar vind ik de oversteekplaats?

Op 500 m van het centrum van Profondeville, op 1,5 km van het treinstation van Lustin; op 4 km van het uitkijkpunt Les 7 Meuses in Rivière; op 5 km van de tuinen van Annevoie.

Contact

Rive de Meuse,5170Profondeville
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden