Denk je aan herbronnen, dan denk je bijna automatisch aan de natuur. En hoe kan je beter het weldadige effect van die natuur ervaren dan door je er gewoon helemaal in onder te dompelen? Dat kan in Wallonië alvast op verschillende manieren.

Suppen in stilte

Jij op een paddle op het water, omgeven door bossen en niets meer dan vogelgeluiden: als onderdompeling in de natuur kan dat tellen. Met Sup-Ardennen.be kan je een stiltetocht op het Meer van Nisramont boeken waarbij je helemaal tot rust komt.

Op wandel in bijzonder g-ezel-schap

Met hun lange oren, halve spleetogen en witte snuit zien ezels er sowieso al aandoenlijk uit, maar ze stelen pas echt je hart wanneer je met hen op wandel gaat. Je trekt door bossen en velden op het ritme van je trouwe g-ezel, die zelfs je bagage en kinderen draagt. Een halve of hele dag, of zelfs meerdere dagen met een ezel op pad; heel wat formules zijn mogelijk op een hele resem verschillende plekken.

Kanotocht bij zonsopgang

In de stille ochtendschemering glijd je in een Indiaanse kano over het meer van Virelles. Je voelt en ziet de natuur ontwaken terwijl je omgeven bent door water en bossen. De zonsopgang krijg je er als bonus bij. Boeken doe je bij de Aquascoop van Virelles, ook voor een buitengewone overnachting ter plaatse.

Bosbaden in Tenneville

Het fenomeen is overgewaaid uit Japan, waar ze al langer begrepen hebben dat de natuurlijke omgeving van het bos een helende uitwerking heeft op ons welzijn. Tegenwoordig kan je het ook gaan doen in het woud in Tenneville. Bewust vertragen en de omgeving zo goed mogelijk opnemen met ál je zintuigen, dat zijn de kernelementen van het bosbaden.

Observeren zonder gezien te worden

Houten waarnemingsposten gaan helemaal op in hun bosrijke omgeving. Je kan je tijdens een wandeling dus fijn terugtrekken op zo’n uitkijkpunt midden in de natuur. Niet alleen heb je er een mooi uitzicht op de omgeving, je kan er ook rustig de wilde fauna observeren. Misschien krijg je behalve vogels en andere kleine dieren zelfs herten en reeën te zien.

Wandelen in een natuurrijke omgeving

Ook al is het misschien de meest voor de hand liggende manier om zich onder te dompelen in de natuur, het is daarom niet minder efficiënt. Tijdens het wandelen langs riviertjes, door bossen en op rustige landwegen maak je je hoofd leeg en laat je alle indrukken rustig op je afkomen.

Logeren midden in de natuur

Prachtige houten hutjes in het bos, dat zijn de Cabanes de Rensiwez in Houffalize. Je logeert er in alle rust tussen de bomen. Buiten stroomt de Ourthe om het plaatje helemaal volledig te maken.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden