• Tentoonstelling

Deze tentoonstelling van 300 foto's onthult de grote diversiteit van de natuur, de vorm en het materiaal waarmee de Luikse gevels worden versierd. In de Grand Curtius.

Tussen 1860 en 1960, voordat de architectuur een technisch en gestandaardiseerd tijdperk inging met weinig aandacht voor detail, was de decoratieve behandeling van gevels zeer geavanceerd.

Verrassende details, grappig en briljant uitgevoerd

Veel van deze decoratieve elementen zijn kleine juwelen die getuigen van het genie en de vindingrijkheid van hun ontwerpers: architecten, kunstenaars of gespecialiseerde Luikse ambachtslui.

Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  • een onrustbarende waterspuwer aan de rand van een kroonlijst
  • een boeket bloemen gesneden uit het hout van een deuropening
  • het gezicht van een raadselachtige vrouw op een bovendorpel
  • een zonsondergang op een keramisch paneel
  • majestueuze papegaaien die paraderen op een glas-in-loodraam

De tentoonstelling wil dit "kleine" erfgoed van de Luikse gevels in de schijnwerpers zetten, wat hen hun cachet geeft.

Genoeg om je wandelingen in de Vurige Stede nog aangenamer te maken!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van maandag 03 juni 2019 tot vrijdag 03 juni 2022.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden