pdf

Een andere kijk op Namen dankzij de beelden van Isaac Cordal

  • Rondleiding en ontdekking

De standbeelden van de Spaanse kunstenaar Isaac Cordal komen naar Namen en tonen je een heel ander gezicht van de stad. Je zal een andere kijk krijgen op de straten van de Waalse hoofdstad. Je vindt het street art parcours in alle hoeken van de stad en bovendien is het gratis voor iedereen.

Een parcours in Namen

45 miniatuurbeeldjes (van ongeveer 15 centimeter) zijn verspreid over de straten van Namen. De standbeeldjes bevinden zich op verschillende plaatsen in Namen, die je kan terugvinden op het stadsplan. De kunstenaar gebruikt de Waalse hoofdstad en speelt met haar verborgen plekjes. Je vindt zijn werken op buitengewone plekken: in een oeil de boeuf, op een richel, in een bushokje, voor een venster, op een putdeksel, op de stoep,...

Het parcours werd uitgestippeld naar aanleiding van Beelden in de Stad/Namen.

Zijn beelden stellen ambtenaren voor en met zijn werk stelt de kunstenaar zich vragen over de consumptiemaatschappij, sociale ongelijkheid en de plaats van de kleine man in onze hedendaagse samenleving. 

Isaac Cordal kon zich zo goed uitleven in Namen, dat hij besliste om enkele beelden te verstoppen... Aan jou om die te ontdekken tijdens een wandeling in de Waalse hoofdstad!

Het stadsplan met de plaatsaanduidingen van de beelden is beschikbaar bij de Toeristische Dienst van Namen. 

Wie is Isaac Cordal?

Isaac Cordal is een hedendaagse Spaanse kunstenaar die erkend wordt in de wereld van street art. Hij gebruikt beeldhouwkunst en fotografie als expressiemiddel.

Zijn miniatuurbeeldjes hebben al de straten van Londen, Berlijn, Parijs, Barcelona, Milaan, Malmö en Brussel overgenomen. Nu is Namen een attractie rijker!

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.