pdf

Duitse militaire begraafplaats | Recogne

  • Monument

In Recogne, niet ver van Bastogne, vind je de Duitse militaire begraafplaats met de graven van 7.000 Duitse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Slag om de Ardennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De begraafplaats in Recogne werd aangelegd door de Amerikanen na de overwinning van de geallieerden in de Slag om de Ardennen, om de lichamen van Amerikaanse en Duitse soldaten te begraven die gedood waren tijdens de gevechten in België.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de graven van de Amerikaanse soldaten overgebracht naar de Amerikaanse begraafplaats van Henri-Chapelle. Door een Frans-Duits akkoord van 1954, werd rond de begraafplaats een muur opgetrokken en een kenmerkende kapel met roze basaltsteen uit de Eifel en binnenmuren in leistenen. De begraafplaats behoort tot het Openbare Burgererfgoed van Wallonië.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.