• VVV

De gemeente Comines-Warneton ligt aan de westkant van de provincie Henegouwen, op de grens met Frankrijk en Vlaanderen. Wandelingen in de omgeving en langs de Leie zijn zeer aangenaam. De musea van de stad weerspiegelen de tradities en de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

Ontdek Comines-Warneton, een stad die aangenaam is om in te leven en die je ontdekt op het ritme van zijn volkstradities.

Wandel door het centrum van de stad, langs de Leie, bezoek een museum of verken de gedenkplaatsen van de Eerste Wereldoorlog.

In het spoor van de Grote Oorlog

Comines-Warneton wordt gekenmerkt door de Eerste Wereldoorlog. Trauma van de inwoners, vernietiging van de stad, vernietiging van de natuur en gedenkplaatsen.

Laat je leiden door musea, begraafplaatsen en herbeleef de donkerste uren van de wereldgeschiedenis met wandelingen en rondleidingen in de voetsporen van voormalige soldaten.

Een paar woorden over het erfgoed

Comines-Warneton is ook een belangrijk natuurlijk erfgoed met zijn 450 hectare Natura 2000-gebieden en het Natuur- en ornithologisch reservaat van Ploegsteert, het natuurreservaat Vert Digue, de Leie, het Kanaal van Comines-Ieper...

Folklore en tradities kenmerken de stad het hele jaar door: feest van de baksteen, Marmousets, oogsten, Louches, Mountches, reuzen...

Comines-Warneton is ook een van de weinige gemeenten waar je het hele jaar indoor kan skiën.

Place Sainte-Anne 22,7780Comines-Warneton
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden