• Attracties
  • Producent
  • Wijngaard

Ontdek de wijngaard van Mellemont in Thorembais in Waals-Brabant. Maak kennis met dit prachtige landgoed.

Wijn te koop in La Boutique de Wallonie

De wijngaard Mellemont werd opgericht in 1993. Bijna 10 jaar lang was de wijngaard van Mellemont de belangrijkste in Wallonië, alvorens in het begin van de jaren 2000 de landgoederen Agaises en Chenoy werden opgericht.

De wijnstokvariëteiten

Dit landgoed wordt beheerd door 3 vrienden, Pierre Rion, Etienne Rigo en François Vercheval, en bestaat uit 4 hectare traditionele druivenrassen:

  • Pinot noir (de symbolische druivensoort van Bourgondië)
  • Pinot Auxerrois (deze druivensoort vinden we vooral terug in Luxemburg)
  • Müller-Thurgau (een druivensoort die enkel in koude regio's groeit)

Minder gangbare druivensoorten zoals Sieger en Ortega zijn een nuttige aanvulling op de traditionele druivensoorten.

Wijnsoorten

Afhankelijk van het jaar maken deze druiven de samenstelling van de witte, rode en roséwijnen mogelijk. Onlangs is het Domaine de Mellemont gestart met de productie van witte mousserende wijnen, "Bulles pour elle" en "Bulles pour lui".

Een domein dat je kunt bezoeken

De producenten heten je welkom om hun werk en hun passie gratis te ontdekken. Reserveer hiervoor via de website van het landgoed.

Voel je vrij om ook bij hun verkooppunt langs te gaan.

Een bezoek in alle gezelligheid en frisheid wacht op jou!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Verkooppunt - Bezoek aan de infrastructuur

Visites

Individueel - FR - Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden