• Wedstrijd/competitie

Kom naar de volgende editie van de beroemde wielerwedstrijd, 12e op de UCI World Tour. Er staat 194 km op het programma voor de renners tussen Charleroi en Hoei.

Enkele dagen voor die andere Ardense klassieker, Luik-Bastenaken-Luik, krijgen de beste punchers ter wereld hun eerste kans om te strijden in de Waalse Pijl.

12 beklimmingen waaronder de dubbele beklimming van de Muur van Hoei

Bij de start vanuit Charleroi zal de wedstrijd over de eerste 32 kilometer waarschijnlijk nerveus op gang komen in de richting van Fosses-la-Ville. Yvoir biedt dan de eerste beklimming van de dag voor een terugkeer naar de wegen van Andenne en het begin van de elf andere moeilijkheden over de resterende 110 km. De eerste beklimming van de Muur van Hoei vindt plaats na 128 km wedstrijd. Daarna volgen twee identieke lussen van elk 30 kilometer met de Côte d'Ereffe, de Côte du chemin des Gueuses (1,8 km lang en met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%) en de Muur van Hoei.

Een parcours dat nieuwe felle gevechten belooft.

Een wielerevenement dat je niet mag missen!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand april 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden