• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Industrieel erfgoed

De verlaten steengroeve biedt opmerkelijke stratigrafische coupes op het Onder-Givetien. De groeve wordt vaak bezocht door geologiestudenten van alle Belgische universiteiten omdat het een goed voorbeeld is op het gebied van biostratigrafie.

De mens zou al sinds de 6e eeuw n.C. kalksteen bewerkt hebben in de steengroeve van Resteigne, maar uit geen enkel geschrift kan men de exacte datum van de oorsprong van de groeve afleiden. Tot in 1985 werd hier kalksteen met een zeer fijne en wit gespikkelde korrel geproduceerd. 

Een van de troeven van de steengroeve is het zeldzame en opmerkelijke uitzicht op een stratigrafische coupe op 3 formaties van het Onder-Givetien: de formaties van Hanonet, Trois-Fontaines en Terres d'Haurs.
De steengroeve van Resteigne is een van de opmerkelijke geologische sites van het Geopark Famenne-Ardenne.

Goed om te weten

De steengroeve is privé-eigendom en is niet toegankelijk. Het laagst gelegen gedeelte van de groeve is echter wel publiek. Vandaar heb je een mooi uitzicht op de verschillende verdiepingen van de groeve.

Ook te bezichtigen

Maak na je bezoek een wandeling in het natuurreservaat van Ellinchamps, langs het uitzicht op de Lessevallei (de Roche à pic), het uitzicht op het kasteel van Resteigne of door de ruïnes van de kluizenaarshut van de graaf van Resteigne.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden