• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Industrieel erfgoed

De verlaten steengroeve biedt opmerkelijke stratigrafische coupes op het Onder-Givetien. De groeve wordt vaak bezocht door geologiestudenten van alle Belgische universiteiten omdat het een goed voorbeeld is op het gebied van biostratigrafie.

De mens zou al sinds de 6e eeuw n.C. kalksteen bewerkt hebben in de steengroeve van Resteigne, maar uit geen enkel geschrift kan men de exacte datum van de oorsprong van de groeve afleiden. Tot in 1985 werd hier kalksteen met een zeer fijne en wit gespikkelde korrel geproduceerd. 

Een van de troeven van de steengroeve is het zeldzame en opmerkelijke uitzicht op een stratigrafische coupe op 3 formaties van het Onder-Givetien: de formaties van Hanonet, Trois-Fontaines en Terres d'Haurs.
De steengroeve van Resteigne is een van de opmerkelijke geologische sites van het Geopark Famenne-Ardenne.

Goed om te weten

De steengroeve is privé-eigendom en is niet toegankelijk. Het laagst gelegen gedeelte van de groeve is echter wel publiek. Vandaar heb je een mooi uitzicht op de verschillende verdiepingen van de groeve.

Ook te bezichtigen

Maak na je bezoek een wandeling in het natuurreservaat van Ellinchamps, langs het uitzicht op de Lessevallei (de Roche à pic), het uitzicht op het kasteel van Resteigne of door de ruïnes van de kluizenaarshut van de graaf van Resteigne.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden