• Attracties
  • Citadel

 

De souterrains van Philippeville dateren uit de 17e eeuw en werden gebruikt om de stad te beschermen, die in die tijd was uitgerust met een ommuring en bastions.

Het was Vauban die in 1656 de vesting van Philippeville wijzigde door zijn verdedigingsmiddelen te ontwikkelen. We kunnen nog steeds een groot deel van het ondergrondse netwerk vinden dat toegankelijk is voor toeristen.

De souterrains

De souterrains zijn 10 tot 15 m diep en 2 m breed. Ze zijn ongeveer 10 km lang, waarvan je slechts een deel zult bezoeken.

Er zijn verzoeken gedaan om de route uit te breiden en de bezoekers een aantal prachtige ondergrondse ruimtes te laten zien.

Kom meer ontdekken over de geschiedenis en het erfgoed van Philippeville, ondergronds!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden