• Attracties
  • Citadel

 

De souterrains van Philippeville dateren uit de 17e eeuw en werden gebruikt om de stad te beschermen, die in die tijd was uitgerust met een ommuring en bastions.

Het was Vauban die in 1656 de vesting van Philippeville wijzigde door zijn verdedigingsmiddelen te ontwikkelen. We kunnen nog steeds een groot deel van het ondergrondse netwerk vinden dat toegankelijk is voor toeristen.

De souterrains

De souterrains zijn 10 tot 15 m diep en 2 m breed. Ze zijn ongeveer 10 km lang, waarvan je slechts een deel zult bezoeken.

Er zijn verzoeken gedaan om de route uit te breiden en de bezoekers een aantal prachtige ondergrondse ruimtes te laten zien.

Kom meer ontdekken over de geschiedenis en het erfgoed van Philippeville, ondergronds!

Contact

Boulevard de l'Enseignement,5600Philippeville
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden