• Attracties
  • Molen
  • Bouwkundig erfgoed

Aan de rand van de Nationale 58 strekt de Soete molen zijn wieken uit... Hij is zeer oud en zijn geschiedenis is zeer bewogen!

De molen werd vernietigd in 1914 en in 1920 vervangen door een uit Frankrijk teruggebrachte molen. Rond 1955 verkeerd hij terug in slechte staat. De restauratie van 1987 blies hem nieuw leven in, maar helaas is hij in 1997 afgebrand. Hij werd op identieke wijze herbouwd en in 2001 ingehuldigd.

Opnieuw spelen de gespreide vleugels met de wind en drijven ze vrolijk de maalmechanismen aan. De centrale draaimolen weegt 60 ton. Met zijn 3 verdiepingen behoort hij tot de 7 grootste windmolens van Europa, met een hoogte van 16m50 en een spanwijdte van 25m60.

De site is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

De Soete molen verwelkomt je in Comines-Warneton.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Speeltuin

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden