• Attracties
  • Producent

Geïnteresseerd in een ludieke en leerrijke activiteit? Kom naar de vallei van de Molignée en bezoek de slakkenkwekerij van Warnant.

De familie Frolli is begonnen met een originele cultuur: slakkenkweek! Deze activiteit maakt het mogelijk om slakken te produceren van een onovertroffen kwaliteit wat betreft smaak, textuur van het vruchtvlees en de versheid van het product.

Toen Eric in 1986 begon als slakkenkweker was hij de enige in België. Vandaag de dag bereikt zijn productie 600.000 slakken per jaar.

Bezoek aan de kwekerij

De kwekerij heeft 3 kassen en 3000 m² voederplateau. Een ervaren gids neemt je mee op een rondleiding door de boerderij en legt je alles uit over de gasterrorode: van de paring tot het afmesten, het leggen van de eieren en het uitkomen. Het bezoek duurt ongeveer 45 minuten en is mogelijk in het Frans, Nederlands, Engels en Duits.

Proef de producten

Een korte proeverij sluit je bezoek af.

De winkel bij de slakkenkwekerij is het hele jaar door open. Je vindt er hoeve- en streekproducten: escargots, petits-gris, terrines, honing, jam, koolzaadolie, gearomatiseerde azijn, producten van de eend, aperitieven...

Onze favoriet
Het is een uniek en buitengewoon bezoek dat we niet gewend zijn om te doen... Een mooi moment om te delen met je gezin!

Kom op een aangename manier kennis maken met de slakken.

Contact

Rue de la Gare 1,5537Warnant
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Diensten

Verkooppunt - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden