• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed
  • Steenberg

Het Bois du Cazier, een belangrijke getuige van het industriële verleden van Wallonië, is vandaag de dag een plaats van herinnering die de leefomstandigheden en de immigratie van de arbeiders illustreert.

Souvenirs te koop in La Boutique de Wallonie

De weergave van een bloeiend economisch verleden

Tijdens de Industriële Revolutie was Charleroi het centrum van de economische activiteit van het land en het Bois du Cazier was een van de belangrijkste mijnen van België. De site werd in 1967 gesloten en is sindsdien gerestaureerd en staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Een gedenkplaats

Om ervoor te zorgen dat de ramp van 8 augustus 1956, die de dood van 262 mijnwerkers veroorzaakte, nooit wordt vergeten, worden elementen uit het geheugen aan de tragedie gewijd: films, foto's en getuigenissen vertellen over de brand en de reddingsoperaties.

De musea

Het Bois du Cazier herbergt ook permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen:

Een app

Om de emblematische plaatsen van de voormalige kolenmijn te ontdekken, leidt de applicatie van Bois du Cazier je langs 3 routes:

  • speels: voor 6- tot 12-jarigen
  • buitengewoon: 20 buitengewone plaatsen van de oude kolenmijn.
  • terrils: een wandeling om de fauna en flora van de bosrijke omgeving te ontdekken.

Voor gezinnen

Geniet van de activiteiten die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld in Marcinelle, in de provincie Henegouwen:

  • Het "Oriëntatie"-parcours: een uitdaging die je op eigen tempo moet aangaan, of je nu sportief bent of niet.
  • Wandelen met het gezin: het Bois du Cazier heeft ook een bebost gebied van 25 hectare, ingericht als halfnatuurlijk park, waar je een bijzondere biotoop kunt ontdekken. Dankzij de wandelpaden die toegankelijk zijn voor het publiek doorkruis je de 3 terrils.

Een plek vol emoties en geschiedenis die je zeker moet ontdekken!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

HET BOIS DU CAZIER

- 20%
op de individuele toegangsprijs
Geldigheidsdatum: van 01-01-2022 tot 31-12-2022

Hetzij € 7,20 in plaats van € 9 (volwassenen), € 6,40 in plaats van € 8 (senioren) en € 4 in plaats van € 5 (kinderen van 6 tot 18 jaar).
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2022 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
Vermeld bij een online reservering de promocode EW36522 in het daartoe voorziene veld.

Deze attractie biedt faciliteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat

Diensten

Externe catering - Interne catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking tweewielers - Parking - Restaurant

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden