pdf

De Salamandertoren in Beaumont

Sinds 1 juli 2020 hebben de meeste toeristische attracties en musea in Wallonië hun deuren opnieuw geopend voor het publiek.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • 365
  • Monument

 

De Salamandertoren, de voormalige donjon uit de 11e eeuw, overblijfsel van de vestingmuur die de stad Beaumont omringde, herbergt een museum over de geschiedenis van deze stadin de provincie Henegouwen, vlak bij de Franse grens.

Deze toren uit de 11e eeuw werd gebouwd onder Richilde, Gravin van Henegouwen en dame van Beaumont.

Een museum met grote namen...

Het museum van de Salamandertoren is verdeeld over 4 verdiepingen en nodigt je uit om de geschiedenis en het ambachtswerk van de stad te ontdekken.

Bij de beklimming van de 130 treden kan je niet minder dan 650 voorwerpen bewonderen, zoals:

  • Gallo-Romeins aardewerk
  • miniaturen van Charles de Croÿ (16ee eeuw),
  • herinneringen aan de Prinsen van Caraman-Chimay, Keizer Karel of Victor Hugo

... waaronder Napoleon

Je leert onder meer dat op 14 juni 1815 de door de Salamandertoren gedomineerde vlakte het decor was voor het eerste bivak, op Waalse bodem, van de troepen van Napoleon.

Profiteer van je bezoek om vanaf de top van de toren het prachtige panorama van de regio te bewonderen!

 

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.