• Attracties
  • Monument
  • Museum of interpretatiecentrum

 

De Salamandertoren, de voormalige donjon uit de 11e eeuw, overblijfsel van de vestingmuur die de stad Beaumont omringde, herbergt een museum over de geschiedenis van deze stadin de provincie Henegouwen, vlak bij de Franse grens.

Deze toren uit de 11e eeuw werd gebouwd onder Richilde, Gravin van Henegouwen en dame van Beaumont.

Een museum met grote namen...

Het museum van de Salamandertoren is verdeeld over 4 verdiepingen en nodigt je uit om de geschiedenis en het ambachtswerk van de stad te ontdekken.

Bij de beklimming van de 130 treden kan je niet minder dan 650 voorwerpen bewonderen, zoals:

  • Gallo-Romeins aardewerk
  • miniaturen van Charles de Croÿ (16ee eeuw),
  • herinneringen aan de Prinsen van Caraman-Chimay, Keizer Karel of Victor Hugo

... waaronder Napoleon

Je leert onder meer dat op 14 juni 1815 de door de Salamandertoren gedomineerde vlakte het decor was voor het eerste bivak, op Waalse bodem, van de troepen van Napoleon.

Profiteer van je bezoek om vanaf de top van de toren het prachtige panorama van de regio te bewonderen!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden