• Attracties
  • Kasteel

De ruïnes van het kasteel van Crèvecoeur liggen op een rotsachtige uitloper met uitzicht op de stad Bouvignes, in de Maasvallei.

Een opmerkelijke natuurlijke site vol geschiedenis

Het kasteel van Crèvecoeur dateert uit 1320. Het fort werd in de 14e en 15e eeuw ingrijpend gewijzigd.

De donjon is het oudste gedeelte. De donjon zorgde samen met het kasteel van de graaf voor de verdediging tijdens de verschillende gevechten met de nabijgelegen steden.

Een legende

De legende van de Dames van Crèvecoeur vertelt dat, gedurende de plundering van Henri II, drie verloofdes of echtgenotes van de officieren het gezag namen over de toren. Ze moedigden de verdedigers aan. De drie heldinnen werden liever gedood dan gevangengenomen. Daarom sprongen ze omarmd vanuit de toren toen de weerstand stopte.

Wandel vrijuit op deze meermaals gerestaureerde historische site!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden