• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Ga mee op culinaire ontdekking in het hart van de Blauwe Ardennen. Van Spa naar Theux, over 11,5 km, houd je halt bij lokale producenten.

Deze route vertrekt in Spa, de historische thermale stad met zijn Peter-de-Grotebron die de faam vestigde van het kuuroord.

Je begint met een bezoek aan een chocolademaker en nadien word je ondergedompeld in de geheimen van het blauwe goud dat de stad Spa wereldwijd bekend maakte.

Het circuit leidt je daarna naar een ontdekking van Theux en zijn uitzonderlijke burcht van Franchimont. Het middeleeuwse plattelandsstadje heeft heel wat te bieden, zoals de wijnen en elixirs van Franchimont, maar ook overheerlijke gerechten op basis van eend.

Je eindigt in een delicatessenzaak waar je niet zult kunnen weerstaan aan enkele culinaire schatten uit de streek.

Contact

Place du Monument 19,4900Spa
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Lengte

Minimumafstand : 11.5 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden