• Attracties
  • Bouwkundig erfgoed
  • Religieus erfgoed

De Sint-Stefanuskerk is een van de oudste romaanse kerken van België en is de enige waarvan de herdenkingssteen van de inwijding bewaard bleef. Dit opmerkelijke romaanse gebouw (1050) bezit glasramen vervaardigd door Jean-Michel Folon. De kerk is Belangrijk Erfgoed van Wallonië en herbergt nog tal van andere schatten.

De Sint-Stefanuskerk is een van de oudste romaanse kerken van België en is de enige waarvan de herdenkingssteen bewaard gebleven is. Die herinnert aan de inwijding van de kerk op 20 juni 1050. Dit opmerkelijke romaanse gebouw bezit glasramen vervaardigd door Jean-Michel Folon, die overigens ook zijn laatste werk waren. De kerk is Belangrijk Erfgoed van Wallonië en herbergt nog tal van andere schatten. 

Binnen in de kerk bevinden zich ook enkele werken van de beroemde Meester van Waha, een anonieme beeldhouwer wiens kunstwerken bewondering en verbazing opwekken.

Een audiovisuele film brengt de getuigenis van Jean-Michel Folon over de vervaardiging van glas-in-loodramen en een aantal commentaren over de belangrijkste stukken in het erfgoed van de kerk. Een andere film gaat over de werken van de Meester van Waha.

Je bezoek aan de kerk in de praktijk

De kerk kan niet bezocht worden tijdens de kerkdiensten.

Begeleide bezoeken in het Frans en het Nederlands voor groepen van maximum 25 personen.

Reservatie verplicht bij het Huis voor Toerisme van Le Pays de Marche et Nassogne.

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden