pdf

De Rode Toren - Audiovisuele voorstelling "In de Schaduw van Vestingsmuur"

  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed
De Rode Toren, een vestingtoren uit de 12de eeuw vormt de achtergrond voor de voorstelling van 'In de Schaduw van de Vestingsmuur'.
De voorstelling 'In de Schaduw van de Vestingsmuur' handelt over de ontwikkeling van de vestingmuren van Doornik door de eeuw heen. Deze film - een aanrader voor geschiedenisliefhebbers - is een perfecte aanvulling op 'De Gang van de Tijd' die op de Dienst voor Toerisme bekeken kan worden.

De Rode Toren

De middeleeuwse Rode Toren is vernoemd naar de rode dakpannen die deze toren altijd hebben gesierd. Tot 2003 was de toren een ruïne midden in de stad. Maar sinds de restauratie wordt de toren gebruikt voor speciale bijeenkomsten en wordt de film vertoond.

Praktische informatie

Toegang en bezoeken enkel mogelijk voor volwassenen en begeleide schoolgroepen. Reserveren verplicht bij de toeristische dienst: +32 (0)69/22 20 45.
Informatie over de verschillende bezoekformules krijgt u bij de toeristische dienst.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.