• Attracties
  • Monument

Deze monumentale vierkante stenen toren van steen was de toegangspoort tot Bastogne. De Poort van Trier werd gebouwd in 1332, met stadswallen. Het geheel moest het mogelijk maken de stad te bewaken. Het is tot op de dag van vandaag een van de laatste zichtbare bewijzen van middeleeuwse vestingwerken.

De Poort van Trier ligt in het centrum van Bastogne. Het is een van de laatste getuigen van de geschiedenis van Bastogne. Ze werd tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens het offensief van Von Rundstedt bijna vernield.

De geschiedenis van Bastogne op panelen

Volg het historische circuit van Bastogne met behulp van 17 panelen, met of zonder gids. Het plan is beschikbaar bij het toeristisch infokantoor van de stad en neemt ongeveer 2 uur in beslag. De Poort van Trier maakt natuurlijk deel uit van deze route.

Je kan de poort vrij bezoeken of in groep op afspraak.

In de toren worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden