• Attracties
  • Monument

Deze monumentale vierkante stenen toren van steen was de toegangspoort tot Bastogne. De Poort van Trier werd gebouwd in 1332, met stadswallen. Het geheel moest het mogelijk maken de stad te bewaken. Het is tot op de dag van vandaag een van de laatste zichtbare bewijzen van middeleeuwse vestingwerken.

De Poort van Trier ligt in het centrum van Bastogne. Het is een van de laatste getuigen van de geschiedenis van Bastogne. Ze werd tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens het offensief van Von Rundstedt bijna vernield.

De geschiedenis van Bastogne op panelen

Volg het historische circuit van Bastogne met behulp van 17 panelen, met of zonder gids. Het plan is beschikbaar bij het toeristisch infokantoor van de stad en neemt ongeveer 2 uur in beslag. De Poort van Trier maakt natuurlijk deel uit van deze route.

Je kan de poort vrij bezoeken of in groep op afspraak.

In de toren worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.

Contact

Rue de la Porte de Trêves,6600Bastogne
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden