• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Het is de enige plaats in België waar je in een roeibootje over het water wordt gezet. Vroeger werd het overzetbootje dagelijks gebruikt om de arbeiders van de mijngroeve van Lustin te vervoeren. Het huisje van de veerman kan je nog altijd bezoeken, je vindt er nu de Galerie de la Maison Blanche.

De Maas oversteken in een roeibootje

In de zomer kan je rechtover het indrukwekkende massief van de rotsen van Frênes de Maas oversteken naar de oever van Lustin in de roeiboot "Belle de Frênes". De veerman kan je ook meenemen voor een tochtje en met jou de stroom afvaren om het uitzicht op het massief van de rotsen van Frênes te bewonderen. 

Waar vind ik de oversteekplaats?

Op 500 m van het centrum van Profondeville, op 1,5 km van het treinstation van Lustin; op 4 km van het uitkijkpunt Les 7 Meuses in Rivière; op 5 km van de tuinen van Annevoie.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden