• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Wat zou je ervan vinden om de zoete en hartige lekkernijen van de Gaume te ontdekken? Afspraak in Torgny voor een smulroute van 52 km.

Vanuit de charmante en mysterieuze Ton- en Semoisvallei en hun adembenemende landschappen biedt het Huis voor Toerisme van de Gaume je een smakelijke en gezellige ontdekroute.

Vijf ambachtelijke producenten ontvangen je langs het parcours en stellen je hun creaties en vakkennis voor. Wijn van Torgny, pâté gaumais, worsten, kaas en bier van Orval, fruit, chocoladelekkernijen… Om de oogjes te laten blinken en je te laten watertanden.

Producenten die je moet bezoeken op de smulroute

Receptje om uit te proberen

Omelet van Orval

Lekker proeven

  • de wijnen van Poirier du Loup in Torgny
  • de chocolade van Maison Deremiens in Jamoigne en Prouvy
  • de Zigomar (aperitiefwijn) en de Pom'ô van de Gaume (appelratafia) uit de boomgaarden van Munaut in Virton
  • het bier Gengoulf met boleten uit Villers-devant-Orval, de bieren van brouwerij Millevertus in Breauvanne en brouwerij La Clochette in Etalle.
COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden