• Attracties
  • Meer, watervlak of waterloop

De natuurlijke waterval van Coo, belangrijke site in Wallonië, is de hoogste in België. De rivier Amblève valt 15 meter diep in het centrum van het dorp Coo, op enkele kilometers van Stavelot.

Een beetje geschiedenis

De monniken van de Abdij van Stavelot zouden sinds 1483 een deel van de rivier Amblèver hervormd hebben om een molen aan te drijven. Ze creëerden dus niet direct de waterval maar het is mogelijk dat het water soms over de rotsen vloeide... Aan het begin van de 19e eeuw was de waterval al een toeristische trekpleister, aangezien Coo deel uitmaakte van het circuit van de "amusements de Spa". Vandaag is de waterval nog steeds een startpunt voor vele toeristische activiteiten:

Een wandeling van 5 km rond het meer

De hydroelektrische centrale van Coo werd gebouwd op de oever van de Amblève aan de voet van de heuvel, op het lagere deel van het meer van Coo. Twee hogergelegen meren kijken uit over deze indrukwekkende constructie die volledig geïntegreerd zit in het fantastische reliëf.

Rond het meer werd een asfaltwerk aangelegd, te midden van de natuur. Ontdek het meer en zijn fauna (eenden, waterkippen ...) en het bous met zijn mooie flora en insecten, vlinders, bijen, vogels, ...

Een leuke wandeling toegankelijk voor famillies met kinderwagens en personen met beperkte mobiliteit.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden