pdf

De Jeugdherbergen

Reis je alleen, met vrienden of met familie in Wallonië? Geniet van de voordelen en diensten, aangeboden door de Jeugdherbergen.

De vzw Les Auberges de Jeunesse, lid van het netwerk Hostelling International, biedt maar liefst 7 kwaliteitsherbergen in Wallonië aan, waarvan er zich 4 situeren in kunststeden (Bergen, Doornik, Namen, Luik), en 3 in de Ardennen (Champlon, Malmedy, Bouillon).

Reizen zonder leeftijdslimiet

Oorspronkelijk was het doel van de herbergen om jongeren aan te moedigen op een gezonde en inspirerende manier te reizen. Nu stellen ze hun deuren open voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Die evolutie gaat samen met een voortdurende verbetering van het comfort van de infrastructuur, van de kwaliteit van het onthaal en van de diversiteit van het voorgestelde activiteitenprogramma.

Kwaliteitsvolle voorzieningen en diensten

Uitgeruste vergaderzalen, ontspanningsruimtes (salon, bar, bibliotheek, vergaderzaal), kamers die ontworpen zijn voor gezinnen, internetaansluiting en gratis wifi.

Restaurantkeuken met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, van een bio-ontbijt tot gerechten die met zorg bereid worden.

Keuken ter beschikking voor zij die zelf hun maaltijden wensen klaar te maken.

Professioneel en hartelijk onthaal.

Activiteiten, animaties en evenementen

Georganiseerde activiteiten en animaties in de jeugdherbergen: klimmen, gezelschapsspelletjes, rockconcerten, films, creatieve workshops ...

Voorgestelde activiteiten buiten de herberg: cultuurbezoekjes, sportieve activiteiten, ontspanning in een attractiepark ...

De herbergen zetten zich als actieve partners ook in voor het culturele leven van hun streek.

En ten slotte beantwoorden alle Waalse herbergen aan de criteria van het label "Bienvenue Vélo": fietsers zijn meer dan welkom!

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.