• Attracties
  • Monument
  • Religieus erfgoed

De voormalige kluizenaarswoning van Wachet, de huidige Onze-Lieve-Vrouwkapel, werd al in 1559 beschreven en is geklasseerd als 'Monument en Site in het Waals erfgoed'. De naam 'Wachet' komt van het riviertje dat er vlak naast stroomt. De eerste kruisweg werd in 1842 ingezegend en werd sindsdien gerenoveerd.

De kluizenaarswoning van Wachet 

Van 1559 tot 1783 werd de kluizenaarswoning waarschijnlijk altijd bewoond door verschillende families uit Saint-Léger. In 1783 verbood Jozef II echter de kluizenaarswoningen. De voormalige kluizenaarswoning heet vandaag Onze-Lieve-Vrouwkapel. De kapel zou gebouwd zijn tussen 1615 en 1668. In 1838 werd ze gerenoveerd en ingezegend.

De kruisweg

In het parochiaal archief ontdekken we het bestaan van een eerste houten kruisweg op weg naar de kapel. Hij werd ingezegend op 24 juni 1842. In de laatste jaren van de 19de eeuw wordt die kruisweg vervangen door die die we vandaag kennen. Twee steenhouwersfamilies uit Saint-Léger maakten de 14 staties van 3 meter hoog. De huidige staties zijn meer dan 100 jaar oud en kregen net een onderhoudsbeurt.

In de praktijk

  • Je kan met je groep naar het Meer van Conchibois in Saint-Léger gaan, een ontspannende badplaats.
  • Informeer je bij het toeristisch infokantoor van Saint-Léger over wandelingen door de streek.
  • Er zijn bewegwijzerde wandelingen van 2 tot 9 km lang.

Contact

Rue de l'Ermitage,6747Saint-Léger
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Lengte

Minimumafstand : 2 Km
Maximumafstand : 9 Km

Gesproken talen

Frans

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden