• Attracties
  • Industrieel erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Vreemd genoeg staat de houten kopie van de locomotief Le Belge in het centrum van Vresse, een dorp zonder spoorwegverleden. De kopie is uniek in zijn soort en is een levensgrote reproductie van de eerste locomotief die in België werd gebouwd, door John Cockerill. In 1885 begon hij te rijden onder de naam "Le Belge".

De locomotief bevindt zich op ongeveer twintig meter van de kunstgalerij van de Glycine en het Kunst Interpretatiecentrum - Stichting Chaidron.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden