• Attracties
  • Industrieel erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Vreemd genoeg staat de houten kopie van de locomotief Le Belge in het centrum van Vresse, een dorp zonder spoorwegverleden. De kopie is uniek in zijn soort en is een levensgrote reproductie van de eerste locomotief die in België werd gebouwd, door John Cockerill. In 1885 begon hij te rijden onder de naam "Le Belge".

De locomotief bevindt zich op ongeveer twintig meter van de kunstgalerij van de Glycine en het Kunst Interpretatiecentrum - Stichting Chaidron.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden