• Attracties
  • Industrieel erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Vreemd genoeg staat de houten kopie van de locomotief Le Belge in het centrum van Vresse, een dorp zonder spoorwegverleden. De kopie is uniek in zijn soort en is een levensgrote reproductie van de eerste locomotief die in België werd gebouwd, door John Cockerill. In 1885 begon hij te rijden onder de naam "Le Belge".

De locomotief bevindt zich op ongeveer twintig meter van de kunstgalerij van de Glycine en het Kunst Interpretatiecentrum - Stichting Chaidron.

Rue de Petit Fays,5550Vresse-sur-Semois
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 0:15

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden