• Attracties
  • Park/tuin

De haagbeuklaan van Haut-Marêt - ook wel Berceau van La Reid genoemd - is de langste van Europa. Een prachtige wandellocatie!

Wat is een haagbeuklaan?

Dit zijn haagbeuken die in dubbele uitlijning zijn geplant en zorgvuldig zijn uitgevoerd om een wieg (een gewelf) te vormen die door een metalen structuur wordt ondersteund.

Meer dan 4700 haagbeuken

  • De haagbeuklaan van Haut-Marêt bestaat uit bijna 5000 haagbeuken, het merendeel meer dan 100 jaar oud
  • Met zijn 573 m in een rechte lijn is deze groene tunnel een van de langste wandelingen in zijn soort in Europa. Voordat de Duitse tanks er in mei 1940 doorheen kwamen, was de laan zelfs twee keer zo lang!
  • Deze geklasseerde site, gerestaureerd in 1992, vormt een zeer uitzonderlijke en unieke wandellocatie in de streek.

Activiteiten in alle seizoenen

De Berceau van La Reid is het hele jaar door gratis toegankelijk.

De wandeling is aangenaam, ongeacht het seizoen: de kleuren variëren van wit tot verschillende groentinten en alle tinten goud.

Kom zeker langs als je La Reid bent!

 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden