• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • De Grote Routepaden
  • Sport
  • Trekking & wandelen

Langeafstandswandeling door het Woud van het Land van Chimay, ontdek via dit GR-pad het boslandschap. Om de 15 km zijn er bivakplaatsen of paalkampeerplaatsen die gratis en zonder reservering te gebruiken zijn.  

De route en de bivakplaatsen

  • Vertrek vanuit Macquenoise (Momignies) of Sivry (Sivry-Rance) in de richting van Froidchapelle, Chimay, Couvin, Viroinval.
  • De route leidt vervolgens naar Philippeville (station) of naar Doisch en eindigt bij het station van Hastière.
  • Over de hele route kun je uitrusten in een van de 9 bivakgebieden die ongeveer op dezelfde afstand van elkaar liggen.

Bezienswaardigheden op het circuit

Deze route gaat door het Natuurpark van Viroin-Hermeton en brengt je bij of in de buurt van interessante bezienswaardigheden:

Een geleid bezoek

Deze LAW-route of GR-pad bewandel je op eigen gelegenheid. Of met de begeleiding van een gids. Niet mogelijk tijdens het jachtseizoen.

Een pelsjagerverblijf

Vertrek voor een of meer dagen onder begeleiding van een gids. Hij vertelt je over het bos en leert je verschillende technieken die van pas komen in de natuur: het aansteken van een vuur, het herkennen van planten- of dierensporen, koken... Een geweldige ervaring in een kleine groep om opnieuw te leren leven met het strikt noodzakelijke.

Pak je rugzak, neem je tent mee en ontdek het Woud van het Land van Chimay!

 
 
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Lengte

Maximumafstand : 178 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden