• Voorstelling

Het spectaculaire en grandioze evenement 'De Geheime Vallei' brengt acteurs, dansers en performers samen tegen een achtergrond van monumentale digitale decors. De show vindt plaats op de erfgoedsite van de Abdij van Villers-la-Ville van 21 augustus tot 26 september 2021.

VISITWallonia-passhouders kunnen toegang krijgen tot deze show door hun tickets te reserveren via Ticketmaster, aan de receptie wordt op vertoon van de QR-code het inkomgeld terugbetaald. Uitleg en details.

Avondwandeling

De toeschouwers worden meegenomen naar de bevoorrechte plaatsen van de abdijruïnes (de Werkplaats, het Kerkschip en de Binnenplaats) en herbeleven de gouden eeuw van het gebouw, de verwoesting tijdens de Franse Revolutie en vervolgens de verlatenheid ervan, door middel van deze ware levende openluchttentoonstelling. 

Het geheim van de Abdij

In 1230 ontving de monnikengemeenschap de ridder van Aspremont en volgens de legende liet hij bij zijn dood een prachtig kruis na, dat de gemeenschap in de loop der tijden heeft weten te verbergen.

Tijdens de Franse Revolutie werd de abdij ontmanteld en werden de monniken uit Villers verdreven. Met hen verdween de hoop op het vinden van het mysterieuze kruis. 

En wat als de schat aan het eind van het pad van dit wandelspektakel lag?

Een coronaveilig, magisch en levendig evenement op een van de belangrijkste erfgoedlocaties van het land! 

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 21 augustus tot 26 september 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden