• Folklore en traditie

De Reuzen van Ath dansen opnieuw voor de Ducasse in hartje Wallonië. Ontdek de folklore uit de streek van Ath het 4e weekend van augustus.

De Ducasse van Ath, erkend als immaterieel erfgoed van de mensheid door de Unesco is er zoals elk jaar opnieuw tijdens het 4e weekend van augustus.

Ath ligt op een 20-tal km van Mons, in de provincie Henegouwen, en heeft een van de meest beroemde folkloristische evenementen in België dankzij de Ducasse.

Geschiedenis van de ducasse

De oorsprong van de Ducasse ligt in de 15e eeuw en stelt de beroemde reuzen van Ath in de schijnwerpers: de fameuze Gouyasse (Goliath) is daarbij de koning van het feest.

Nadat hij in een stoet zijn bevallige verloofde voor het altaar van de St-Julien kerk heeft gebracht, gaat hij op zaterdagmiddag de strijd aan met de minuscule David. Na het gevecht wordt de traditionele "mastelles"-taart of "Gouyasse"-taart (een soort bitterkoekjestaart) gegeten.

De volgende dag trekt de spectaculaire folkloristische optocht, vergezeld van de zeven reuzen, te midden van een mensenmassa door de stad Ath.

Ontdek ook de andere Belgische sites die door de Unesco werden erkend: 

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden