• Attracties
  • Religieus erfgoed

De collegiale kerk van Sainte-Croix, gesticht in de 10e eeuw, is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië. Ze onderscheidt zich door haar twee tegenover elkaar liggende apsiskoren en drie beuken van gelijke hoogte die het een hallenkerk maken. 

Dit Rijnlandse gebouw bestaat uit een West-Romaans-Gotisch koor (eind 12e eeuw), een oostelijk koor, een gotisch dwarsschip en een schip (13e-14e eeuw). De schat van de collegiale kerk omvat verschillende grote stukken:

  • de sleutel van Saint-Hubert, die aan de bisschop tijdens zijn bezoek aan Rome in 722 zou zijn gegeven.
  • het drieluik van het ware kruis, een meesterwerk van de edelsmeedkunst van de Maasstreek.
  • l'Invention de la sainte Croix, een schilderij van B. Flemalle
  • de beelden van G. Evrard
  • het opmerkelijke mausoleum van kanunnik Hubert Mielemans

De Collegiale kerk Sainte-Croix wordt momenteel gerenoveerd en zal binnenkort toeristische en culturele activiteiten ontwikkelen. 
 

Contact

Rue Sainte-Croix,4000Liège
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden