• Attracties
  • Citadel
  • Bouwkundig erfgoed

Napoleon noemde het al de 'mierrennest van Europa' vanwege het imposante ondergrondse netwerk. De Citadel van Namen opent 500 meter volledig gerestaureerde galerijen. Een meeslepend bezoek, met klank- en lichtspel, in het hart van de Citadel.

De Citadel van Namen heeft een oppervlakte van 80 hectare groengebied. Gelegen in de buurt van het stadscentrum, biedt de citadel een prachtig uitzicht op de Waalse hoofdstad en de Maasvallei.

Een uitgebreid netwerk aan ondergrondse gangen

De nieuwe rondleiding benadrukt niet alleen het historische aspect, maar laat ook het belang zien van het werk dat is verricht om zo'n netwerk te creëren.

De uitleg van de gids wordt versterkt door 3D-animaties, projecties en geluidseffecten.

Bezoekerscentrum Terra Nova

In de oude kazerne van Terra Nova geeft het Bezoekerscentrum 2000 jaar stedelijke en militaire geschiedenis van Europa weer aan de hand van de geschiedenis van Namen en zijn citadel. Zo krijgen we een beeld van de samenlevingen van gisteren, vandaag en morgen. Je kan het Centrum vrij of met een gids bezoeken.

De Citadelle Pass, 1 ticket voor 3 bezoeken

Geniet volop van je bezoek dankzij de Citadelle Pass

  • Rondleiding in een treintje met uitleg
  • Bezoek aan de ondergrondse gangen
  • Vrij bezoek aan het bezoekerscentrum Terra Nova.

Klaar om een groot ondergronds netwerk te bezoeken? Verken het hart van de Citadel van Namen!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting ! Kortingsbon Escapades

Citadelle Pass, € 13 voor 3 bezoeken | In Namen

Met de Citadelle Passe geniet je van een voordeeltarief voor het toeristische treintje, de rondleidingen in de souterrains en het vrije bezoek in het bezoekerscentrum Terra Nova.

Museumpas, meer dan 170 Belgische en Waalse musea voor slechts € 59

Met de museumPASSmusées krijg je voor slechts € 59 een jaar toegang tot meer dan 170 musea in België en Wallonië.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden