pdf

De Buerenberg, een adembenemende trap

  • Liège - montagne de Bueren en-fleurs - Coteaux de la Citadelle
  • Monument
  • Wandeling/wandeltocht

Het lijkt haast ondoenbaar, maar als je aan de voet van de 374 treden tellende Buerenberg staat, zal je maar één doel hebben: de top bereiken!

De Buerenberg is een trap met 374 treden en een hellingsgraad van 30% en staat in de top 10 van de meest uitzonderlijke trappen ter wereld. De site is altijd open en dient als decor voor tal van grote evenementen zoals 'de nocturne van de Coteaux van de Citadel' en 'Bueren in bloemenpracht'.

Het is een van de must-sees tijdens een bezoek aan Luik.

Een trap ter verdediging van de stad

De Buerenberg vertoont de typische kenmerken van het begin van de 19de eeuw. De trap verbond de kazerne van de citadel rechtstreeks met het stadscentrum, waardoor het garnizoen de stad sneller kon beschermen tijdens een invasie. De naam van de Buerenberg herinnert aan de mislukte inval van de 600 Franchimontezen.

De inval werd geleid door Vincent de Bueren en Gossuin de Streel. De Franchimontezen probeerden in de nacht van 29 oktober 1468 Karel de Stoute en Lodewijk XI gevangen te nemen. In tegenstelling tot wat de Luikenaars denken, probeerden de 600 Franchimontezen de stad niet langs de Buerenberg binnen te komen.

Regelmatig organiseert de stad rondleidingen. Raadpleeg zeker de website voor meer informatie.

Praktische informatie

Duur

Minimumduur2:00

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Restaurant

Dieren

    Huisdieren toegelaten
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.